Hagel och regn

Natten till igår stod jag vid datorn, och plötsligt hörde jag världens knepigaste ljud... Det lät precis som när man drar en resväska med hjul på kullersten.
Grejen är ju bara att vi inte har någon kullersten.
Plötsligt går ett billarm igång.
Sen ett till.
Sen ett till.
Totalt 5 billarm drog igång.
Detta tack vare en hagelskur utan dess like. Helkonstigt. Lät till och med som det haglade inne på vår toalett. 
Jag är iaf väldigt glad att jag hann hem innan det började.

Idag har det regnat heeeeeela dagen.
Trist.
Nu börjar jag känna av det där vädret som gjorde att jag flyttade ifrån Kalmar. Vinter... vid kusten... Brrrrrr.

Kollektivtrafiken här i stan är konstig. Christian och jag åkte samtidigt från Centrale. Han med buss, jag på cykel. Jag har varit hemma en stund, men C är som bortblåst. Fast nu kommer han nog.... Jäpp =)


Retreat

I helgen passade vi på att ha en liten retreathelg. Ingen utgång, ingen hets och ingen tokonyttig mat, utan lugnt och skönt med promenader, träning och varandras sällskap.


I fredags belönade vi oss själva för att vi varit duktiga och skött träningen hela veckan, så kl 19 var potatisgratängen, köttet, vitlökssmöret och rödvinssåsen på bordet tillsammans med en flaska rött vi sparat läääänge. Mest för att vi "inte tycker om rödvin". Men oj vad fel man kan ha. Jag har visst gått och blivit vuxen! Makalöst gott var det iaf.
Sen blev det Idol och en promenad i regnrusket.
Till Hemmakväll.
För att köpa lite lösgodis... Hmmm.... 
Men vi resonerade som så, att  skulle vi ha godis så skulle vi ha de på fredagkvällen som var vår belöningskväll.
Sen när vi kom hem så blev det film och en liten besvikelse faktiskt. Visst var godiset gott, men inte så där himmelsk som jag förväntat mig. Och givetvis kom ångesten som ett paket på posten. Så vi slängde faktiskt det sista innan vi gick och lade oss. Vi brukar göra så när vi unnar oss något. Blir det något kvar så slängs det, bara för att det ska vara en belöning för stunden och ingenting som ska kunna locka oss dagen efter oxå.

I lördags blev det film, serier, snabb promenad till gymmet,  fantastiskt bröstpass, 20 min löpning (utan att stanna ännu en gång, dags att öka till en halvtimma?), och lite solning. Skööönt. Sen skulle vi ha bastat men tappade suget, så vi hoppade över det och ägnade lite tid årt vårt Wii istället. Det har ju nästan hunnit damma igen. Sen kom Emma och hennes Nanna och vi såg "De bortglömda" en argentinsk rysare som inte var ett dugg ryslig. Till det var det grönsakssnacks och dip. Gott!

Igår var det bodypump och trots att han trilskades så fick jag med mig C oxå, och jag tror han uppskattade det efteråt iaf. Ny instruktör för oss, och jag vet inte riktigt om jag gillade henne eller inte. Visst är det bra med instruktörer som är pushiga, men när de rynkar pannan om man tar en snabb paus eller ställer sig framför en och hojtar "10 kvar!! 10, 9, 8, 7.." då tycker jag att -hallå tagga ner lite. Alla kör väl efter sina egna förutsättningar eller?
Men hur som helst var det skönt! Totalt skitväder ute dock så blev  ingen promenad, utan tända ljus och myyyyys.




Skön helg, har verkligen  behövt en helg utan "måsten". Christian är ju lite mer aktiv så han vill ju gärna gå ut någon dag/helg, men tack Älskling för denna helg!

Motvind

En sak är lite underligt med Malmö.
Oavsett åt vilket håll du ska, så har du motvind.
Alltid.

Sen har jag förstått att jag har lyckats med en smärre bedrift också.
Min cykel är fortfarande inte stulen, trots ett helt vanligt orginal-lås och utan monsterkedja. Dessutom har jag inte ens fått punktering. *tar i trä*

Hoppas jag kan sova inatt. Blev knappt 2 timmar igår så kroppen behöver det, det känns. Synd bara att mitt huvud inte verkar förstå det..

Imorgon blir det spinning innan jobbet, ska försöka hinna med att springa en halvtimma oxå. Det går lättare och lättare med löpningen, trots att jag fortfarande tycker det är förbannat trist att bara stå och mala... Däremot så avbokade jag Core-passet idag. Var inte riktigt på humör för det..

Maten idag har varit total katastrof. När ska jag lära mig att min ämnesomsättning verkligen är helt bananas och den enda som kan få den att fungera är ju jag!! Genom att äta på regelbundna tider, 5 ggr om dagen. Borde ju inte vara så svårt att fixa.
Men tydligen så är det det.
Idag åt jag 2 mackor vid halv 5. 16:30 alltså, Fin frukost.
Sen räkor och äggvita vid 19:30. Där hade vi middagen.
Sen blev det en banan på cykeln hem från jobbet vid 23:45.
Sen kan vi slänga på 2 liter mineralvatten och 4 koppar kaffe. Finemang det.
Seriöst för fan... Jag måste skärpa till mig nu. Tro fan det tar lång tid att tappa kilon.
Och jag vill ju ha det som finns på andra sidan.


Nej... Imorgon är en ny dag. Nya tag.
Det är inte hur man har det. Det är hur man tar det.
Godnatten.

Sekten

Just det.
Kom på att jag var på sekten igår med.
Det går iaf långsamt nedåt. -0,8 och det var väl fan på tiden att jag fick min 1a guldstjärna.
De här stjärnorna är störtlöjliga egentligen, men på något sjukt sätt blir de ändå livsviktiga.
Då har vi iaf den första. Bara 7 st kvar.
Tjoho!!

"Det är inte hur man har det. Det är hur man tar det."

Markus Krunegård är en vis man. Och tack Andreas som fick mig att ta till mig det citatet. För det är så jäkla sant.

Idag har varit en riktigt pissig dag så förbered er på ett riktigt deppigt inlägg.
Idag har jag känt mig ensam.
För första gången på 6 underbara månader kändes Malmö för stort. Skulle någon ens märka om jag försvann?
Idag kändes det verkligen inte som det...
En av mycket få fördelar med Tranås var just att det fanns nästan alltid någon som hade tid för en fika eller så... Men som sagt. Det är inte hur man har det, utan hur man tar det.

Visst, det var mitt eget val att flytta hit, och jag har verkligen inte ångrat det en sekund, men ibland får jag känslan av att en del bara väntar på att vi ska flytta "hem" igen snart. Som att detta bara är en liten utflykt eller något., och inte något vi menar allvar med. 
Vi har väl hunnit med en sådär 3-4 resor upp till Tranås, just för att man saknar folk och vill träffa dem, men det betyder ju inte att vi ångrat oss. Jag menar, varken mamma, brorsan eller pappa har ju varit nere och hälsat på oss. Men det kanske är för att vi varit uppe för ofta? Skit samma. Jag tycker ändå att de ska vilja komma ner och hälsa på.


Klockan springer iväg. Den ringer om 4 timmar och 8 minuter, men jag känner att det blir inte mycket sömn inatt. För mycket som snurrar i skallen.

Har suttit och läst några Krunegård-texter nu och ett litet leende har hittat fram iaf. Mannen är ju ett geni! Varför har ingen annan insett det? Sådana grymma one-liners det finns på plattan "Markusevangeliet" alltså. Nedan kommer några smakprov.

"Lägger mig ner igen på en gravsten. Svart blank marmor mot min kind
En familjegrav. Oh vad skönt med lite sällskap idag"

"Toaletten spegeln. Jag har stirrat färdigt på den
Och vem blir inte ful i sextio Watts ljus?"

Som sagt. Ett geni! Sen är han ju jäkligt het oxå. Bara som en liten parentes liksom.


Kärringmeckat!

Nyss hemkommen från Ullared där det har handlats lite julklappar!
Tänkte för en gångs skull vara ute i god tid och inte få panik den 14 december som annars är brukligt. Gjorde inte av med så farligt mycket pengar faktiskt, ca 2500:-. Men förutom julklappar fick jag då även ett par stövlar, en ullkappa och en klänning plus det vanliga småkrafset som man inbillar sig att man inte kan leva en dag till utan.
Men väldigt nöjd med dagen iaf! Tack Lollan och Jolie, ni är så sööööta!


Nu ska jag försöka hinna röja lite innan älskling kommer hem från gymet, och kanske kanske kanske hinna överraska med kinamat, men vi får se!

Löööööööööööööööööööööördag!

Å inte vilken lördag som helst! utan en..... *trumvirvel*....jobblördag!!! 

Jobbar iofs bara var tredje helg nu för tiden, men då hinner man förtränga hur extremt tråkigt det är, och därför blir de här helgerna en enda lång plåga.
Nåväl.
Har precis vinkat av min älskling på stationen, och funderar nu på hur jag ska tillbringa den lilla tid som är kvar innan jag börjar jobba kl 14. Det enda vettiga alternativet är väl att skynda iväg till gymet. All träning är bättre än ingen träning, även om det inte blir så länge idag. Ska se om jag får med C på Bodypump imorgon. Alltid kul att spä på träningsvärken lite ju.
Ha en helgalen lördag nu!
Det ska jag.
Inte.

Donkey, Tårta och Kantareller

Tänkte bjuda på några bilder från jobbet bara...

Detta är Åsa. Hon är helt normal. Som synes.
Det här är Åsa. Hon är helt normal. Som synes.


Set här gör mig religiös. Jag älskar kantareller!
Det här gör mig religiös. Jag ÄLSKAR kantareller!!

Vi fick tårta för vi krossade vårt omsättningsrekord förra månaden. Lade ett mjölkpaket bredvid för att påvisa storleken på tårtan. Vi fick 2 st och jag åt inte ens en liten tesked!!!*nöjd*
Vi fick 2 sådana här tårtor för att vi krossade omsättningsrekordet förra månaden!
Jag lade ett mjölkpaket på för att påvisa storleken, och jag åt inte en endaste liten
tesked!! *nöjd*



white trash

Vi har ju lyckats med konststycket att bli av med bilen, och jag saknar den inte nämnvärt. Men igår gjorde jag det.
Jag är ju en vän av rejäla storhandlingar då vi faktiskt sparar en hel del pengar på det, jämfört med att springa bort till ICA flera gånger i veckan.
Problemet är att det är svårt att ta sig tii Ica Maxi och storhandla utan bil. Så igår fick det bli bussen till Willys istället.
Inte speciellt långt att gå, men med gårdagens träningsvärk var jag inte nämnvärt sugen på att släpa massa matvaror en kilometer.
Sagt och gjort, hoppar på bussen och åker de ynka tre hållplatserna och går in och kör järnet där inne. Hänsynslöst plöjde jag mig igenom butiken på miindre än en halvtimma, vilket nog är nytt rekord. Kanske för att Willys inte riktigt är lika estetiskt tilltalande som Maxi? Man blir liksom inte lika sugen på att köpa massa onödigt där, vilket iofs är bra!

So far, so good. Men sen ska jag hem. Packade min medhavda ryggsäck och två rejäla papperskassar och går ut och väntar på bussen. Och väntar. Och väntar. Och väntar. Herregud, bussen i motgående riktning hann komma och gå två gånger innan min buss kom.
Har aldrig känt mig så white trash-ig som när jag stod där i snålblåsten och regnet, i ett ghetto och väntade på en överfull buss för att åka typ en kilometer hem. Precis när jag bestämt mig för att släpa mig hem så kom bussen.

Allting runt omkring mig var bara grått och tråkigt. Konstigt att vårt bostadsområde är så färgglatt och fyllt av liv, och ändå bara ett ganska långt stenkast bort...

  
Alltså inget illa menat, tak över huvudet är alltid bra, men hallå
fastighetsägare?!? Dags att rusta upp fasaden kanske?      


Till slut kom jag iaf hem, och i fortsättningen blir det cykeln när jag ska handla. Handlade iaf för runt en tusenlapp och det är bara att inse att det räcker inte speciellt långt längre... Men de hade iaf svensk kalvfärs för bara 49.90:-/kg! Det gillar vi!






Nya erfarenheter

Hade ett spinningpass bokat klockan 12 idag, men det är bara en halvtimma långt, och det känns ju lite för kort, så jag passade på att gå på ett halvtimmas Core-pass oxå.

Jag har aldrig gått på Core innan, men tittat på genom rutan när andra kört. En sak kan man säga i alla fall. Det är jäkligt mycket tuffare än det ser ut! Core handlar mycket om mage och bålstyrka, och de där små små musklerna i bäckenbotten. Tänk dig själv att du ska knipa av kisstrålen och i princip lyfta upp hela livmodern till nånstans i nivå med njurarna.  
Jag började misströsta lite när jag var på väg att gå i bitar efter ynka 7 min, men jag bet ihop och tog mig igenom passet. Långt ifrån så gracilt och avslappnat som instruktören och en del av de andra tjejerna, men vi var ett par tjockisar som flämtande gav varandra ett par uppmuntrande ord och ögonkast och överlevde till och med.
Jag hatade varje minut, men har ett nytt pass bokat nästa torsdag.
Känns lite som spenat. Vedervärdigt, men nyttigt.



   = 

Comeback!!

Jag har ju haft ofrivilligt ledigt från gymet i 8 lååånga dagar tack vare förkylningen från ett mycket varmt ställe, men idag var det äntligen dags igen!
55 min BodyPump stod på schemat och det var grymt skönt.
Nästan exakt samma upplägg som jag var van vid från på gamla gymet. Och spaghettikänlsan i låren var exakt den samma. Känns som knäna ska böjas bakåt liksom... hehehe. Me like.
Kommer gnälla som en 3åring de närmsta dagarna, men ska försöka hålla träningsvärken på mattan genom ett spinningpass imorgon och ett på fredag.

En annan sak som var lite skön var att jag stått stilla på vågen oxå, trots bristen på motion. Skönt, bara att fortsätta där jag slutade.

Imorgon är jag ledig, och ska ägna dagen åt att styra upp hemmet. Det behövs. Sen ska jag mest bara slappa efter träningen , kolla Desperata Hemmafruar och sånt. Najs.

Nu ska jag duscha, sen lägga mig och läsa tror jag.


Myshemmakväll

Skönt med en helt normal lugn hemmakväll en fredag! Iofs är Lissy här å hälsar på i helgen och det är bara mysigt!
Imorgon blir det först TattooExpo på Amiralen och sen ska vi leka Las Vegas på Casinot! Ska bli väldigt kul, och jag räknar kallt med att vinna såpass mycket att vi kan boka Thailand typ på söndag!

Radioplåga

Fick ett mess från C för en stund sen med en varning om nästa radioplåga.
Darin har tydligen gjort det igen.
Den här gången med lite hjälp från Kat DeLuna.
Och efter lite letande på P3´s hemsida så är det ju bara att hålla med.
En sån där låt som jag verkligen inte vill tycka om, men som lik förbannat svänger. Hatar det.
Livet är fullt av jobbiga saker.

"Breathing your love"
Kom ihåg var ni läste det först.

Veckans bästa!!!!

Jag gjorde bakåtvolter och dubbelsaltomortaler när jag slog på texttv häromdagen!!!







Nu blir det ett år till iaf! Sen får vi se i vilken typ av boende vi hamnar. Fan... Vi sade ju "aldrig mera tält". Men det har vi iofs sagt de senaste tre åren.

Detta är iaf den största bokningen de slagit till med! Går de om Hultsfred nu kanske?

We love it here!!!

Förkylningen börjar klarna och nu hostar jag bara upp lungorna sådär 3 gåner i minuten med det är smällar man får ta. Ska nog jobba imorgon igen iaf.
Telefonen har ringt så den glöder här idag, då våran avställda, körförbudsbelagda lilla gubbmazda inte alls verkar vara så speciellt svårsåld. Skönt. Förhoppningsvis blir vi av med den idag eller imorgon. Skönt!
Och ett välkommet tillskott i Thailandskassan!

Helgen ja... Aldrig har väl en helg gått så fort?
Tjejerna kom vid 18-tiden och 4 timmar senare var vi på Debaser, sen vidare till Ölkafé och slutligen Etage. Aldrig varit på Etage innan men det var väl helt ok. Ett sånt där ställe man går till med tjejkompisarna, men jag var en smula förvirrad (full) och fattade aldrig hur många våningar det var. Hrm hrm.


Skarpt läge!



Vi var iaf hemma vid halv 6-tiden, så det var ett par seeeeega damer som vaknade upp på lördagen. Lite shopping senare hamnade vi i bastun och snackade skit. Mysigt.
Sen var festen igång igen, och tyvärr lite mer avslaget, men det har ju en förmåga att bli så dagen efter. Vi kollade in "Jeff Dunham  - Spark of insanity" och jäklarvad vi garvade. Resten av kvällen bestod mest av citat därifrån.






Sen blev det Slagthuset där det var SM i korta klänningar. Man kunde lätt tro det. Aldrig sett så lite tyg och så mycket hud på en nattklubb innan.Sjukt.

I söndags blev det bara slappa och soffhäng innan folk begav sig hemåt. Snyft.
Tack för en härlig helg tjejer! Love you!


Förschnyld

Jäpp.
Flickorna hann knappt åka i söndags innan jag började brinna av feber. Typiskt.
Så egentligen har jag haft två dagar på mig att uppdatera helgen, men sorry, jag har inte orkat. Dagarna har bestått av soffläge och feberdrömmar.
Jag önskar jag hade kunnat spela in mina feberdrömmar. David Lynch, släng dig i väggen liksom.
Helt sinnessjuka.
Tänker inte ens försöka förklara men de har innehållit lite pussel, biljakt, silikonboobs, oäkta bebisar, alger och förföljelse. Bland annat.

Bilder från helgen kommer imorgon hoppas jag.

Nu ska jag slänga ut Puman på Blocket och hoppas på att någon är dum nog att köpa henne.

Fullspäckat!

Har en diger To-Do-lista idag som ser ut som följer:
*tvätta
*vika tvätten
*tömma och fylla diskmaskinen
*städa badrummet
*handla
*fixa lunch
*skruva åt soffbordet (rasar snart)
*ringa samtal man skjutit upp hur länge som helst
*dammsuga
*vattna blommorna (ja, eller det som är kvar av dem)

Och detta innan 11.30 för då ska jag till SATS för spinning, sen är det jobb till 23.30.
Frågan är ju då varför jag sitter här och skriver ett helt onödigt inlägg =)

Och imorgon kommer äntligen mina sötnötter! Lajbans!

Sekten vecka 3

Igår var det dags för sektmöte igen, och nu gick det åt rätt håll. -0,9 kg, så nu har jag nästan betalat förra veckans bakslag igen. Skönt.
Nu gäller det bara att vara noga med allt i helgen så ska jag nog få miin första stjärna nästa vecka. Allt handlar bara om planering. Sparar jag ihop points till drickan och sköter maten exemplariskt så går det. Det vet jag.

Efter vägningen fick jag med mig Donkey till jobbet för att träna lite, och jäklar vad skönt det var.
Hon har i princip aldrig tränat och  var ett riktigt neggo-monster innan.
"-Jag ska inte göra några sit-ups. Det är tråkigt."
"-Jag kan inte springa. Jag vill inte"
Gissa vem som både gjorde sit-ups och sprang? Plus utfall, benböj, armhävningar, körde lite axlar och bröst samt cyklade? Duktig Åsa!! Och dessutom gillade hon det!!!
Nu har hon dessutom sagt "-Jag hatar spinning". Hm... Gissa vem som fick en ny uppgift här i livet? Åsa ska upp på en spinningcykel innan oktober är slut!

Idag har jag sån träningsvärk i mina lår att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, men det är ju på ett sätt väldigt skönt. Jag gillar tydligen att plåga min kropp. Skulle verkligen vilja träna riktig Boot-camp nån gång. Ha nån som verkligen står och vrålar på mig ett helt pass. Lovely. Det är då min envishet är en riktigt bra egenskap!





Nu ska jag påbörja en recension och sen till gymet för lite lågintensivt idag.