Tranås

Lovade ju en känga till min hemstad igår, men glömde bort det lika fort så den kommer här istället. Fast hemstad kanske är fel ord. Min hemstad nu är ju Malmö... Jaja whatsoever.

Tranås ja... det är allt en komplex liten håla som jag tänker på med hatkärlek. Jag älskar sommaren i Tranås. Ja eller kanske inte staden då, utan omgivningen. Sjön, stugan, klipporna... fint.

Det jag tycker mindre om med Tranås (förutom den överjävliga vintern då) är mentaliteten. Ny i stan? Räkna med att ha grymt tufft att lära känna någon. Här lever folk i de grupper de i princip föddes in i. Man börjar hänga på dagis och sen är det kört.
Sen av någon anledning så ska man från det att man fyllt 15 helst längta efter att komma ifrån stan så fort som möjligt. Många söker sig därför till Nässjö när det är dags för gymnasiestudier, som en liten skön vardagsflykt.  Efter gymnasiet flyttar du innan studentbakfyllan lagt sig, eller så sitter du snabbt på ett "fejk" och snackar skit om de som flyttat.
Det här med att sitta och fika är något som verkligen är speciellt för Tranås tror jag. Det är helt enkelt så man umgås! Träffas för att fika, går en vända på stan (gata upp å gata ner). Inget med det egentligen, undertecknad var en mästare på detta, men varför inte hitta på något annat? Svaret  är enkelt. Det finns inget annat!
Jo det är klart att krogen finns. Tranås kan skryta med hela 4 (fyra) "uteställen". Diskot, Restaurangen, Puben och då det lilla Kinahaket. Sen har det iofs kommit nåt nytt oxå som hänger ihop med Diskot men där har jag inte varit än. Även här hänger du oftast med dina dagispolare.

Tro nu inte att jag ser ner på allt detta, jag är uppvuxen i Tranås, och har därför gjort allt enligt ovanstående mall. Men det kanske är såhär överallt? Det kanske bara är åldern som hunnit ifatt mig?
Gud vad jag låter bitter.
Äh... fånigt inlägg men jag blir så trött ibland. Alla känner säkert sån här hatkärlektill sin hemstad.

Nu ska jag åka och träna innan jobbet.

Pöss

På begäran

Har fått lite påtryckningar från familj och vänner att lägga upp lite bilder på lägenheten så enjoy.




sovrum


litet men funktionellt


vårt underbara fantastiska kök!


Vardagsrum. dock inte helt klart än.


Vår kompis. Han bor utanför vårt sovrumsfönster!

Ledig dag!

Sådana här måndagar gillar jag. De när jag är ledig. Det är den enda fördelen med att jobba helgen.
Det är ungefär de enda måndagarna jag gillar iofs.
Har gjort minsta möjliga idag...
Gick upp med C vid 05 (galet), somnade till Bridget Jones, vaknade, somnade om, vaknade igen, såg klart filmen, såg en annan film, åt lunch, bloggar, ska recsensera enn film snart och sen är det spinning vid 17.00.
Kvällen bjuder på Hellboy 2 och sedan ska vi äntligen styra upp vår Thailandresa. Sweet.

Till helgen kommer Mia och Nonne och galet vad jag längtar. Till er som inte känner damerna ifråga kommer en kort presentation här.

Mia - Vi lärde känna varandra i 7an då vi hamnade i samma klass. Den här tjejen och jag har vart osams fler gånger än jag kan komma ihåg, men nånstans hittar vi alltid tillbaka till varandra. Hon är dessutoms Tranås kanske grymmaste mamma som, även om hon tror det, faktiskt inte tappat bort sig själv helt och hållet bland blöjor och barnmat. Det är jag är mycket tacksam för.

Nonne - Vi hittade varandra på dansgolvet på gamla reliken "Valvet" tidigt i 8an. Vi har varit kompisar på härlig nivå typ alltid, och jag kan inte minnas att vi någon gång varit direkt förbannade på varandra. Nonne är alldeles för snäll mot de flesta, men har samtidigt grym självdistans och kan garva åt livet, även om livet ibland är jävligt orättvist mot henne. Vet någon nån liten lägenhet eller ett rum i GBG så hojta till. Den här tjejen förtjänar mest av alla att komma ifrån Tranås.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen, men sen ska jag ge min hemstad en liten känga här i bloggen.


Uppdatering

Nu är det ett tag sen jag uppdaterade, men varje gång jag tagit mig i kragen och skrivit något så har antingen datorn hängt sig eller så har något annat gått åt helsike. Men detta inlägg bara SKA upp.

Sekten i tisdags gick väl sådär. +1,0 men det var väntat efter helgen.
Helgen innehölll nämligen tillräckligt mycket alkohol för att spåra ut i en ordentlig karatefylla.
Och en (barn)pizza.
Och en falafel.
Och en Panpizza.
Och ingenting annat.
Bra Jessica. 3 måltider på 3 dagar. Det är fina fisken för förbränningen det. Starkt jobbat. (Schhh!.. Hör ni sarkasmen?)

I övrigt har väl veckan varit bra, den har gått så jäkla fort bara!
I helgen jobbar jag och det suger som vanligt stenhårt, men på ett sätt är det rätt skönt, för då lockar inte utelivet. Jag har blivit för gammal för att orka jobba dagen efter. Fast ikväll blir det en sväng till KB efter jobbet ändå, dock endast för intag av mineralvatten. Erica och Patrik har vid det laget säkert sett till att Christian har hittat en skön nivå och för egen del känns det bara surt att slänga ut pengar på bärs som bara gör att träningen imorgon blir lidande.

Såg för övrigt en aktion på Tradera igår som fick mitt hjärta att slå dubbelslag. Malmö-Phuket 10-24/12, 2 personer med hotell. 8800 pix. Iofs med ett par timmar kvar, men jag menar hallå? Det är ju typ vad vi räknar med per person! Och det hade ju inte varit dåligt skönt att vara borta när jag fyller år. Fast just det... Det är C som fyller 25 hehehe. Nåväl. Ska definitivt hålla ögonen på Fritidsresors aktioner där i fortsättningen oxå.

Nej nu ska jag ner till tvättstugan och sortera all tvätt. Jag ska jubla och slå volter hela vägen dit. Sen blir det in till Sats där 45 minuters fläskbränning på cykel väntar. Efter det blir det storstädning och favoritsysselsättningen montering av IKEA-möbler. (Nej här är jag inte sarkastisk. I love it!! På riktigt)


Sekten! Första veckan.

Jajemen!
Idag var det ju dags för första återbesöket hos Sekten, och jag sprang dit på min "lunchrast" så det blev en snabb vägning och sen tillbaka till jobbet .

Resultatet då?
Jojomensan! Inte mindre än -2,1 kg!!
Sjukt nöjd, men vet ju med mig att första veckan alltid går bra för mig. Då är allt nytt och peppen gigantisk, men sen kommer vardagen och det är just där som jag måste ändra mig den här gången. Det är bara att avvakta och se vad som händer framöver helt enkelt.

Dagens 16/9

Orkar inte skriva ikapp hela helgen så vi kör dagens helt enkelt...

Mat:
1 macka med skinka
1 kopp te
1 banan (efter träning)
Räksallad med bulghur
Macka på stående fot (sinnessjukt mkt att göra på jobbet)

Träning:
20 min crosstrainer 2,8 km
20 min cykel i 1-minutsintervaller (motstånd 4-9) 5,7 km
30 min spinning

Totalt har jag nu kommit nästan 75 km. Men då har jag ju så klart inte räknat med spinningpassen... lite svårt att veta hur långt det blir där ju.

Helgen

Ska bara sammanfatta helgen lite snabbt innan jag ska försöka somna...

Lördagen blev hellyckad! Underbart träningspass på förmiddagen, och sen bastu och öl med den fantastiska sambon! Sen kom svägerskan Louise och hennes pingla Jolie. Blev en del alkohol, och jag lyckades träffa den där grymma lagom-nivån man alltid eftersträvar men sällan hittar. Efter en sväng på Debaser följde vi vår färdplan och hamnade på Slagthuset.
Jag har ju aldrig varit där innan, och ska jag sammanfatta det så blir det med ordet "stort". Påminde väldigt mycket om HC i Sälen på något sätt faktiskt.. Jaja det blir säkert fler vändor dit.
Vid 3-tiden började lagomnivån övergå i karatefylla så då blev det hemfärd.

Igår blev det film/ta -igen-serier- dag hela dagen.. Grymt mysigt. Såg "Wall-E" och det var den charmigaste film jag sett på väldigt, väldigt länge.
Sen kom vi äntligen ifatt Jack å de andra på ön i "Lost", så nu fattar vi ännu mindre. Undrar hur de tänkt sy ihop det där alltså. Det jag irriterar mig på när det gäller Lost är att de bara släpper en del grejer och man får inga svar! Vad hände med de där stora Grizzlyisbjörnarna i första säsongen? Och den svarta röken i säsong 2 och 3? Och kan Desmond helt plötsligt inte längre kastas fram och tillbaka i tiden? Och nu det här med att flytta ön... Hallå?
Men jag har accepterat att allt är möjligt på den där ön, så det är bara att gilla läget. Jag tänker se tills det tar slut.

Mycket bra som börjar nu igen. "Heroes" är äntligen tillbaka med nya avsnitt snart, och "Desperate Housewifes" börjar sändas i USA i slutet av månaden. Sen har vi nya avsnitt av "Californication" att se fram emot, och hel del nytt såsom "Fringe".

Ojdå. Tappade visst tråden en sväng där men skitsamma. Nu måste jag leta upp strykjärnet och dänga det i huvudet på mig själv så jag somnar.

Pöss

Hemmakväll...

Jag älskar fredagar! Speciellt när man inte behöver stressa iväg, utan kan ta det lugnt och bara njuta av att man har hela helgen framför sig.
Jag slutade jobba en timma tidigare idag och åkte hem och röjde lite och började med maten. Tog ett glas vin och lagom till att älskling kom hem så tände jag ljus från dörren in till duschen där jag väntade med en kall öl =)

Nu har vi ätit och snart ska vi spela "Masters of Music". Fick det i julklapp men har inte fått tummen ur och testa det tyvärr. Men jag gillar verkligen vanliga "fysiska" spel, så det ska bli kul, men tror inte jag har skuggan av en chans mot min allmänbildade sambo.

Imorgon blir det heldag. Först träning, sen har vi bastun bokad här hemma mellan 14-16, sen kommer Louise, Kazem och Jolie för mat- och dryckesintag. Sen tar vi ett depåstopp på Debaser innan vi slutligen landar på Slagthuset.
Så ser planen ut iaf, återstår att se om den fullföljs dock....

Pöss

Dagens 12/9

Mat:

2 dl lättyoghurt
färska jordgubbar
1 dl allbran
1 helkornssmörgås med philadelphia och paprika

2 kycklingdrumsticks
1 dl kokt ris
sweet chilisås

1 Bakad potatis med keso, rödlök och räkor

2 glas vin (det är ju faktiskt fredag)


Ingen träning idag, kör imorgon igen.

Dagens 11/9

Mat:

2 knäcke med lätta
1 kopp te med honung

70 g kyckling
1,5 dl kokt ris
1 dl mangosåss
sallad, 1 skiva bröd

1 päron

1 grov smörgås med äggvita

1 dl räkor, sallad, tomat, gurka, lök, paprika, liiite dressing



Träning:

40 min spinning
20 min crosstrainer 2,35 km


Alltså seriöst.... Spinning är så jäkla kul!
Jag hoppade upp på sadeln och redan i uppvärmningen kände jag hur tävlingsdjävulen i mig kickade igång! På ena sidan om mig hade jag nån form av supercyklist, och på andra sidan en söt tant i 55årsåldern, så det var liksom inte så mycket att snacka om vem jag "jagade". Hade inte skuggan av en chans för hon var helt övergrym, men jag kom iallafall en duktig bit "längre" än tanten. Ibland älskar jag att jag är så tävlingsinriktad...

Höstens upptäckt

Jag älskar ju musik, och då och då upptäcker man de där guldkornen. De där som slår an något inom en och man får lite fjärilar i magen och längtar efter att få lyssna lite till... Lite som att bli kär faktiskt.

För några år sen var det Moneybrother... Jag låg på golvet i en lägenhet i Borås tillsammans med Andreas och lyssnade på Blood Panic om och om igen. Den gången var det "It´s been hurting all the way with you Joanna" som fällde mig.

Förra året var det  Säkert!. Christian sa att jag nog skulle gilla det så la in det i mp3n och lyssnade på tåget på väg till jobbet. 
Väl framme i Linköping var jag helt såld. Boven i dramat då var "Är du fortfarande arg?". Den skivan lyssnade jag på dagligen i säkert att halvår, och den ligger fortfarande i mp3n.
Egensinniga texter och skönsång på norrländska, det kan inte bli bättre.
Min egen fantastiska "misheard lyric" - "Jag har en älg i min väska, aaaaa"
Egentligen har hon ju en Elle i sin väska.

För två veckor sen strosade jag och C omkring inne på Åhlens och jag upptäckte att  de spelade nånting riktigt bra därinne.. Lade några av låtarna på minnet och åkte hem och kollade. Det var ju Veronica Maggio! Jag hatade verkligen "Dumpa mig" när den kom så blev lite förvånad faktiskt.
Nu har jag lyssnat på skivan "Och vinnaren är.." hela veckan, och ja, jag är såld igen.
Även denna gång är det texterna och tonfallet som lockar mig.
När jag lyssnar på det här vill jag svassa runt hemma i rosa fluff-tofflor med liten klack, dricka rödvin och röka tunna cigaretter med munstycke! Till saken hör att jag inte kan gå med klackar, avskyr rödvin, och kräks reflexmässigt om jag röker...   Bästa spåren är "17 år", "Gammal sång" och "Stopp"






Nej nu måste jag röja lite här innan det är dags att bege sig till SATS och spinna loss.
pöss

Dagens 10/9

Mat:

1 kopp te med honung
1 dl lättkesella med fun light (blir en jättegod och krämig samt proteinrik yoghurt)

1 päron

1 bakad potatis med keso, räkor och rödlök
sallad

vattenmelon

1 fanta (fyyy..)

typ en hel färsk ananas


Okej, det är ju bara att inse att min ämnesomsättning sällskapar nånstans med den absoluta nollpunkten iaf... Jag har grymt svårt att äta upp mina points just nu, men det brukar ta ett tag innan jag kommer in i det. Det är ju sällan jag får några direkta hungerkänslor, så ofta äter jag när jag vet att jag borde. Annars blir det ju tyvärr massa småätande, så mitt mål den närmaste veckan är att föröka få till lite fasta tider att äta på. Som det var idag hinner jag ju inte äta 5 ggr/dag, så nu blir det till att komma upp på morgonen och gå ut på morgonpromenad de dagar jag jobbar kväll.



Träning:

Benpass 5 övningar 3 set/12 rep

20 min cykel 7,55 km
Totalt har jag nu kommit 60,18 km på min "väg mot tranås" på sammanlagt 6 träningstillfällen.


Var lite slö idag, men imorgon  kl12.00 är det spinningpremiär igen!! Ska bli så jäkla kul! Det är verkligen en träningsform som passar mig... Jag är ju så jäkla envis och träningsinriktad, så om ingen annan sitter ner, ja då gör inte jag det heller! Och om nån annan stackare sätter  sig ner, då ger jag mig fan på att jag inte ska va lika "dålig". Jättebarnsligt jag vet, alla spinnar på sina egna villkor, men det är bra för min motivation iaf =)

störigt

Har skrivit ett inlägg två gånger nu, men efter förhandsgranskning bara försvinner allt igen. Sånt är så himla kul och upplyftande. Provar imorgon igen istället. Nu blir det ett CSI som nedvarvning efter jobbet.

4 år, 4 månader

Herrejäklar. Tiden går fort när man har roligt!

I dag har jag och min honungsburk hängt ihop i 4 år och 4 månader (och en dag), och av dessa har vi varit förlovade i 1 år och 4 månader (och en dag). Inte illa pinkat... inte illa pinkat alls ;)
Jag blir fortfarande helt varm i kroppen när jag vaknar på morgonen av en varm och trygg arm som drar mig intill sig. Ibland vaknar jag av ett morrande också, men då vet jag att jag har sovit för länge hehe..

Det känns verkligem som jag hittat hem med honom. Ingen annan har någonsin fått mig att känna mig så trygg som jag känner mig med honom... Jag antar att det är såhär det ska kännas, och jag vill aldrig någonsin att det ska ändras.



Jag å C, innan Cruxshadows, Köpenhamn vintern 06

Back to life, Back to reality

Igår var det dags att ta sig i kragen igen, så jag och Donkey (Åsa) pallrade iväg våra kroppar till ett sektmöte. Vi är ju båda notoriska viktväktare, så förhoppningsvis kan vi stötta varandra på jobbet.
Det är inte en dröm att jobba i ett kök som varje dag skickar ut en eftermiddagsbuffé med 10-15 sorters godsaker av typen tårtor, delicatogrejer, hembakade muffins, kladdkaka, kanelbullar etc, beroende på vilket tema vi har. =(

Men det känns bra med nya tag och ny sektledare. När jag bodde i Tranås hade man alltid samma kille som stod och malde där framme, och till slut hade man hört allt innan och tappade inspirationen lite.
Den här vändan ska jag verkligen gå på mötena, och jag ska verkligen skriva checklistan, då vet jag ju att det funkar.
Jag är ju inte så dum att jag tror att det går lika fort som när jag var 22, för gudarna ska veta att ämnesomsättningen har förändrats, men det får ta den tid det tar. Jag vet ju att där borta på andra sidan väntar en hyfsat fin belöning som jag verkligen vill ha!

Det handlar inte om att jag ska väga något visst antal kilon, för då vet jag att jag kommer jagajagajaga och må skit när jag inser att det inte går så fort som jag vill. Jag vill bara känna mig hemma i min kropp, och vad vågen står på då, det får vi se.

Mitt första delmål hoppas jag kunna ta innan september är slut!

Ni kommer givetvis få följa min resa här!


Dagens 9/9

Mat:

2 dl lättyoghurt
färska hallon, färska blåbär
1 dl allbran

1 bakad potatis
1 dl keso
1 dl räkor
rödlök, purjolök, gräslök
sallad

1 Päron

2 dl potatismos
4 skivor falukorv


Träning:

Vilodag pga av andra aktiviteter



Sådär ja. Nu jobbar man vettiga tider igen och då faller matvanorna på plats.

Filmsugen?

De flesta vet ju att min och Christians filmkonsumtion ligger en rejäl bit över genomsnittsvenskens, även om den sjunkit något sen vi flyttade till en stad som det faktiskt finns något att sysselsätta sig med i.

Men skulle ni sitta där och fundera på vad ni är sugna på så kan ni alltid titta in på
www.filmdagbok.blogg.se där min karl recenserar det mesta han ser.
Jag kommer inte skriva så mycket om film här, såvida det inte är så att vi tycker helt olika om någon, däremot gästar jag hans blogg nån gång då och då.

Nu ska jag plöja ytterligare ett avsnitt av CSI.

 /J.

Dagens 7/9

Mat:

Potatis- & Purjolökssoppa


Hemgjord hamburgare
1 Friscobröd (Bästa uppfinningen sen hjulet enligt C)
Hemgjorda klyftpotatisar
Lite ranchdressing
Sallad, tomat, lök, paprika


Träning:

Reste mig faktiskt ur soffan för att byta film ett par gånger...


Jaja, är det söndag så är det.

Efter jobbet

Det är alltid skönt att komma hem från jobbet, vilket jag precis nyss gjort, men det är extra skönt att komma hem från jobbet när man kan skaka ihop en schysst vitryss. Bra när barskåpet är fyllt!!

Älsklingen är på Debaser på sista "Get Lucky". (*snyft*  Bästa malmö-klubben ju...) Kitte & Simon vänder plattor där ikväll och tydligen är det sjukt mycket trevligt folk där ikväll, men jag kände mig så översunkig, så jag åkte direkt hem från det där som kallas jobbet. Tydligen är Simon så packad att han spelade "För fet för ett fuck" med Svullo. TVÅ gånger. I rad. Ridå.

En gammal polare loggade in på msn idag och hade en bild på en väldigt höggravid mage! Blev inte speciellt förvånad, men började tänka tillbaka på den där sommaren/året vi umgicks (dvs festade) mer än vad som var sunt. Vilket år var det egentligen? -02? Vi gjorde de sjukaste grejer och hon stod för de flesta av dem. Bland annat ringa runt bland grannar till en grabb hon blev kär i och be dem fästa en lapp med hennes nummer på hans bil... Den här perioden känns verkligen helt dimmig. Just den där kvällen i Jönköping... Vad hände? Sov hon hos han? (Per tror jag...) Var var jag? Har ett svagt minne av att jag bara stod och väntade runt nåt hörn, men var sov vi sen i så fall?? Herregud Tesan, Hjälp!!


Det där med höggravida magar... För ett år sedan blev jag helt maniskt deprimerad av att se dem överallt, men kan nu i efterhand erkänna att jag var galet avundsjuk. Jobbigt som tusan då, men nu kan jag se det ur ett annat perspektiv. Då var det en längtan, nu är det en förväntan istället.. Vet att vi kommer dit när det är vår tur, och tills dess kan jag passa på att njuta av livet som det är just nu istället.

Ska bjuda på den här bilden från Tommys inflyttningsfest i Tranås oxå.. Jag, Bea och Sophia ser helt normala ut. Men ha då i åtanke att vi är i Tranås.


Sov sött.
Yours Truly
 


Sophia, Bea, Jag (å tommy i bakgrunden)




Dagens 5/9

Mat:
2 knäckemackor utan smör
1 glas vatten
(hahaha  snacka om fattigfrukost)

150 g varmrökt lax
spenat-& ricottafylld tortellini
tomatpesto
sallad

1 toastbröd med currymajonäs å en skiva tomat

Random antal vindruvor. Hellre det än grillchips iaf.

1 white russian (typ 12a)


Alltså.... Mina matvanor är en smuuuuula bättre när jag jobbar dag. Det här är inte bra. Alls.

Träning:

Blandat ryggpass

20 min på cykeln 7,25 km.


Dagens 4/9

Min tanke här är att varje dag skriva upp dagens träning, och kanske en snabb sammanfattning av mitt dagliga kostintag. Ack så tråkigt men kan fungera som en viktig sporre för mig i min långdragna kamp mot ålder, kilon och g-kraft.


2 dl lättyoghurt, färska hallon (mums), färska blåbär, och jordgubbar
1 skiva fullkorns (ni vet sån där trilla-sönder-när-man-tar-i-den)bröd
1 tsk Philadelfia light
2 paprikaringar

Sojabönor (mumsmums)
1 skiva köttfärslimpa
lite basilikasås
3 potatisar

1 banan (efter träning)

och nu strax:
stekt nilaborre
kokt potatis
kall sås (5%)



Träning:
60 min konditionsträning på div maskiner
totalt 11,15 km

Totalt den här veckan: 34,5 km

Målet är 5 mil/vecka. Då tar det 8 veckor, så har jag sportat mig till Tranås =) hehe


välkommen till Felia, var god dröj.

Suck.
Beställde ny telefon hos Felia den 15 augusti och nu idag, 20 dagar senare, den 4 september får jag ett mail om att varan är slut hos leverantören, men skickas så fort de får tillbaka den i lager.
Det kan lika gärna vara om ett halvår... Visste att allt gick för smidigt.

Jaja skit samma. Undrar bara när jag ska vänja mig vid att mitt iv bara är så här. Måste börja räkna med att allt tar onödiga omvägar helt enkelt.

ettan.

Jaha då. Första inlägget.
Det lär bli kort.
De få stackare som läser detta kan redan min historia så varför dra den?
Lite för gammal, lite för tjock (förhoppningsvis inte så länge till), lite för mycket besserwisser och lite för självkritisk. Menmen.. sån är jag.


Bor ju i Malmö nu. Me like. Älskar anonymiteten... Men kan nånstans i mitt inre ändå sakna Tråkås ibland. (Alla berörda vet hur JOBBIGT det är att erkänna det... herregud)

Just för tillfället just nu exakt saknar jag Bea.
Hon är fin. Konstigt att man kan känna sån samhörighet med nån man känt så "kort" tid. Men hon och jag och Tanja, det är en treenighet det. Ni som inte känner Tanja kan jag säga att hon kostar ca 149 svenska riksdaler på Systemet.

Har precis kommit hem från en sväng på stan men ska ju jobba lunch imorgon så fick bli en lugn tillställning. Såg iaf Kite som gjorde sin bästa spelning hitills. Grymt bra ljud. Fint.

Jag vill titta på "Friends" nu. Den när Ross spelar synth. Ska leta upp den.

Pöss på er.
Yours truly.